Voor- en nazorg

Voor- en nazorginstructie:

Het is verstandig de dagen voor jouw behandeling rekening te houden met het volgende:
Gebruik je bloedverdunners, vraag dan aan jouw huisarts of je deze even mag stoppen tot de dag na de behandeling. Mag dat niet dan is dat geen probleem want daar hou ik dan rekening mee. Tijdens de intake komt dit naar voren.
Een wijntje de dag voor de behandeling kun je beter laten staan, dat werkt bloedverdunnend.
Op de dag van de behandeling ook de koffie overslaan. Aspirine mag ook niet, paracetamol wel.

Voor de behandeling kun je de huid verdoven met emla-creme. Dit is de enige toegestane verdoving door de GGD. Deze creme kun je aanvragen via een recept bij jouw huisarts, het is niet zo te koop. Vraag dan om een tube van 5 mg. Dit is voldoende voor 3 behandelingen. Smeer de creme dik, wit een half uur voor de behandeling op de te behandelen huid. LET OP: NIET OP DE OGEN!

Laat je de lippen behandelen en ben je gevoelig voor een koortslip dan is het verstandig een week voor de behandeling tot een week na de behandeling een kuur te volgen van 1000 mg L-Lysine en 1000 mg vitamine C-Ester. Solgar is een heel goed merk.

Nazorginstructie:

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid stuk waardoor er wondjes ontstaan. Als je de PMU goed verzorgt duurt het minimaal 4 weken tot de behandelde huid goed genezen is.

Behandel de PMU als volgt:

  • Houd de behandelde huid droog, dus geen water of reinigingsproducten. Dit voor een periode van 3 à 4 dagen.
  • Je kunt eventueel Bepanthen gebruiken om de huid vet te houden en het werkt genezend.
  • Breng de zalf niet met je vingers aan (bacteriën) maar met een wattenstaafje.
  • Als de huid geneest kan het gaan jeuken. NIET aan krabben, er is dan kans op littekens en je kunt het pigment eruit krabben.
  • De huid niet afdekken met pleisters o.i.d.
  • De behandelde huid niet blootstellen aan UV (zonlicht of zonnebank).
  • Tot een week na de behandeling niet zwemmen, sporten, in de sauna en in de zon.

Na 3 à 4 dagen komen de korstjes (korreltjes, velletjes) los. Na deze afstoot zal de kleur aanzienlijk minder worden (30 tot 40%). Schrik hier niet van. Je bouwt de kleur in 3 behandelingen op.

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met een hoge beschermingsfactor. Dan heb je er beduidend langer plezier van.

wilt u meer weten over permanente make-up of heeft u andere vragen?

Klik hier
Website laten maken door Modual.